Tegengestelde belangen

Werkt u in een project tegen verschillende belangen een rol spelen? Dan zult je tegen die belangen tegen de slakken gaan zeggen. Dat is zo eenvoudig. U komt uit een bepaald gebied van rond een onderwerp. U vertelt hen hoe het project in elkaar zit en welk traject doorlopen wordt. Then werkt u stapsgewijs naar een ideale oplossing. Geen vuiltje aan de lucht.

Onverwachtse weerstand

Totdat er een tegen onvoorziene weerstand wachttijden zijn tegen 'optimale oplossing'. Maar was die weerstand wel zo 'onverwachts'? En was die oplossing wel zo 'optimaal'? Vragen die als mosterd na de maaltijd komen. Wilt u het brede draagvlak in uw project is als sneeuw voor de zon verdwenen. U kunt te veel beginnen.

Vaardigheden centraal

In het begin van uw project lijkt het eenvoudig om draagvlak te houden. Het is echter de kunst om dat in het vervolgtraject te behouden. Dit leert u tijdens de tweedaagse training 'Plan B: expert in draagvlakverwerving'. Daarin staat het leren van vaardigheden centraal; vaardigheden om mensen aan u en aan elkaar te binden en te boeien. Dit doen we door veel te oefenen en feedback te krijgen van de trainers en de andere deelnemers. Uiteraard ontvangt u een leidraad met enige theoretische achtergrond en praktische handvatten.

Dag 1

We beginnen de eerste dag met kennismaking met elkaar en met elkaars projecten. Door bij elkaar in de keuken te kijken, krijgt veel kennisdeling en inspiratie. Then going in the backgrounds of draagvlak. U leert wat draagvlak is, which it doing our mensen and hoe u dit herkent. Ten dat willen we naar de persoonlijke houding die nodig is om mensen te ontmoeten en te betrekken. U leert wat werkt en wat niet werkt in sociale situaties.

Dag 2

De tweede dag start met de zes verschillende taken binnen het projectteam voor het dragen en behouden van draagvlak. Het is belangrijk Deze genomen om verdelen. Na leert u wattemaking inhoudt en welke persoonlijke vaardigheden nodig zijn om mensen te kunnen overtuigen. De tweede dag we we ontmoette het maken van boeiende verhalen; verhalen die het hart van mensen raken. Lukt u dat? Dan vergroot dat de kans op blijvend draagvlak.

De trainers

Mathias den Exter en Gerard Lappee zijn gepokt en gemazeld in overheidsprojecten. Zij hebben rondom overheidsprojecten meerdere plaatsen bekleed: als projectleider, projectmedewerker, extern adviseur, politicus en betrokken burger.

Praktische informatie

De trainingsdagen duren van 9:30 tot 16:30 uur.